Hola,

Från och med nu kan eleverna i min spanskagrupp använda sig av appen/hemsidan Quizlet.com i syfte att öva och utveckla sin spanska. Tidigare har vi använt oss av Glosor.eu men Quizlet är i många avseenden bättre, inte minst för att man på denna sida kan höra orden man övar på sägas. Även i övrigt är webplatsen med interaktiv och lärorik.

Jag har skapat tre ”Classes” som jag rekommenderar att eleverna använder sig av;

• Spanska 9 – Här hittar man sina aktuella läxor.
  • Grammatik – Här kan man öva på grundläggande spansk grammatik.
  • Blandat spanska – Här kan man repetera och lära sig många av de kategorier av ord som vi arbetat, och kommer att arbeta med, i skolan.

För att komma åt övningarna kan man antingen, vilket kanske är bäst, skapa en användare på quizlet.com eller så kan man bara söka efter min användare på sidan och på så sätt komma åt övningarna.

Min användare heter ”spelaspanskatony”. Eleven kan söka upp denna användare, antingen inloggad eller bara söka på sidan, så kommer man åt de olika ”Classes” som finns.

Jag tycker att denna lärresurs är väldigt bra och tror att den kan vara till stor glädje och nytta för eleverna.