”Det gamla huset ligger vackert vid en sjö omgiven av bokskog. Det byggdes en gång i tiden som barnkoloni. Hit flyttar 14-årige Joel med sin familj. De ska förverkliga sin dröm om att driva ett vandrarhem. Men redan första dagen börjar det hända oförklarliga saker. Joel hör gråtljud som ingen annan hör, han ser ljusfläckar där inget ljus finns och möter en man som ingen annan verkar se… Är det något övernaturligt? Eller håller Joel på att bli galen?”

img_9685

Så lyder baksidestexten på vår nya gemensamma bok Barnkolonin av Kerstin L Hahn. Eftersom vi just nu skriver skäcknoveller i skolan tänkte jag att vår bok skulle vara på samma tema. Läsningen sker i första hand hemma som läxa enligt följande planering:

Läsläxa till fredag:

Vecka 48: Ha läst till sidan 68.

Vecka 49: Ha läst till sidan 135.

Vecka 50: Ha läst till sidan 206.

Boken får ni på måndagens so-lektion.

God läsning!

Ulrika R